In het domein Sport & Bewegen oefen je balsporten en turn- en atletiekonderdelen. Ook doe je mee aan een sportoriƫntatieprogramma met sporten zoals mountainbiken, spinning, fitness en klimmen. Dit domein organiseert leuke sportdagen en toernooien in de regio. In de zomerperiode maken we gebruik van sportvelden nabij de school. De periode na de herfstvakantie tot aan de meivakantie brengen we door in onze eigen sportzalen.

Sinds 2018-2019 kun je in mavo 2 een keuzemodule kiezen. Ben jij graag aan het sporten en wil jij je keuzedomeintijd gebruiken om je in nieuwe sporten te verdiepen? Dan is deze sportmodule zeker iets voor jou! We zullen in deze module verschillende sporten een aantal weken aanbieden.
In de buitenperiode maken we kennis met tennis waar diverse tennisslagen en tactieken worden beoefend, zodat je uiteindelijk een wedstrijd kunt spelen. In de binnenperiode gaan we klimmen op de klimmuur in de gymzaal, hierbij is samenwerken en elkaar vertrouwen een must! Daarnaast zal je diverse knoop- en zekeringstechnieken leren. Zodat je uiteindelijk met elkaar tot grote hoogte kunt komen!

In de andere weken zullen we aan de slag gaan met fitness, groepslessen en diverse workout vormen. Hierbij krijg je een breed beeld wat diverse trainingsvormen met je lichaam doen. Na deze trainingslessen gaan jullie je eigen workout instructievideo maken.

Niet onbelangrijk voor de sportliefhebbers: bewegingsonderwijs (LO2) is op de Uilenhof een keuzevak in de bovenbouw.