In de brugklas krijg je naast Nederlands en Engels ook Frans. Duits komt daar als moderne vreemde taal in de tweede klas bij, alhoewel je al een kennismakingsproject volgt in de eerste klas. Bij het domein Talen staan luistervaardigheid, spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid centraal. Het domein beschikt over onze gehele tweede verdieping van het gebouw en organiseert kleine en grote projecten zoal Taaldorp. Zo sta je in het buitenland nooit met een mond vol tanden.

Sinds schooljaar 2018-2019 kun je in mavo 2 een keuzemodule kiezen. Anglia is de nieuwste module binnen het domein Talen. Anglia is er volledig op gericht om jouw taalvaardigheid in Engels op een hoger niveau aan te bieden. Het biedt een uitgebreid en gestructureerd programma voor het beoordelen van de Engelse taalvaardigheid bij leerlingen.
De leerlingen van mavo 2 starten op hun eigen niveau en gaan zelfstandig, op eigen tempo door de leerstof heen. Stap voor stap zogezegd. Zo kunnen zij vervolgens doorgroeien naar een hoger niveau d.m.v. officiƫle tests, die in Engeland worden nagekeken. Dit alles onder begeleiding van een docent. Deze stapsgewijze benadering van de vaardigheid in Engels moedigt leerlingen aan en motiveert om duidelijke en effectieve vooruitgang te boeken in de Taal Engels en biedt enorm veel mogelijkheden in het vervolgonderwijs.