30 juni 2014

Erudio Studieondersteuning gaat samenwerken met de Uilenhof

Vanaf komend schooljaar verzorgt Erudio Studieondersteuning huiswerkbegeleiding en bijles op de Uilenhof. Erudio doet dat met een eigen visie, waarbij de focus ligt op het motiveren van leerlingen.

Motivatie is de motor van kennisdeling en juiste begeleiding. Als de gewenste resultaten worden behaald, stijgt het zelfvertrouwen. Dit leidt tot een nieuwe toename van de motivatie. De cirkel is rond, na verloop van tijd kan de leerling het helemaal zelf. Dat is wat Erudio wil bereiken. De Uilenhof is ervan overtuigd dat deze visie aansluit bij de huidige werkwijze van de locatie.

Erudio streeft een betrokken relatie met de leerling, de school en de ouders of verzorgers na. Ze doen hun activiteiten niet alleen, maar in overleg. Samen worden aandachtspunten en de aanpak daarvan bepaald. Vervolgens gaan tutoren van Erudio met de leerling aan de slag, zodat de leerling de aandacht en begeleiding krijgt die bij hem past, in plaats van hem wordt opgelegd. 

Meer informatie is te lezen in de bijlage, de brief naar ouders/verzorgers en leerlingen en via de website www.erudio.nl waar een speciaal deel is ingericht voor de school. De huiswerkbegeleiding start half september 2014.