22 februari 2017

Europese Kangoeroe-wiskundewedstrijd

Kangoeroe is een reken- en wiskundewedstrijd voor leerlingen op de basisschool en de middelbare school.

Op donderdag 16 maart is het zover: ongeveer 6 miljoen deelnemers uit zestig vooral Europese landen (ook buiten Europa) nemen het dan wiskundig tegen elkaar op. Veel leerlingen beleven plezier aan deze hersengymnastiek.

Er kunnen bekers en medailles gewonnen worden door landelijke winnaars. Verder zijn er puzzelboekjes, rekenmachines en abonnementen op bladen als: KIJK en Pythagoras.
De beste deelnemers van elk leerjaar krijgen een Uilenhofbeker (niet om uit te drinken) én een doos Guylian zeevruchtenbanket. (Belgische chocolade bonbons)

Dit jaar zijn er boven verwachting 175 deelnemers van de Uilenhof. Zoveel hebben er nog niet eerder meegedaan! Top!