1 maart 2016

Kangoeroewedstrijd

Kangoeroe is een reken- en wiskundewedstrijd voor leerlingen op de basisschool en de middelbare school. Op donderdag 17 maart is het zover: miljoenen deelnemers uit heel de wereld nemen het dan wiskundig tegen elkaar op.

Veel leerlingen beleven plezier aan deze hersengymnastiek. Dit jaar hebben 150 leerlingen van de Uilenhof zich aangemeld.

Vorig jaar zijn we meerdere keren in de prijzen gevallen. Sanno en Tselmeg zaten bij de top 10 van Nederland. Verder vielen we weer in de prijzen in de categorie “hoogste gemiddelde score”. Al gaat het natuurlijk om het meedoen, het is altijd leuk om dit mee te mogen maken.

Er kunnen ook dit jaar weer bekers en medailles gewonnen worden door landelijke winnaars. Verder zijn er puzzelboekjes, rekenmachines en abonnementen op bladen als: KIJK en Pythagoras. De beste deelnemers van elk leerjaar krijgen een wisselbeker én een doos Guylian zeevruchtenbanket. (Belgische chocolade bonbons)