19 mei 2014

Landelijk succes bij de Kangoeroewedstrijd

Donderdag 22 mei is de uitreiking van de de prijzen en certificaten aan de deelnemers van de internationale wiskundewedstrijd Kangoeroe. Ook dit jaar zijn we in de prijzen gevallen en omdat we niet alles geheim willen houden: wel vijf keer. Een tipje van de sluier: Klas 4 van de Uilenhof won in de categorie hoogste gemiddelde score van Nederland de tweede prijs en klas 2 won in dezelfde categorie de derde prijs. Die andere 3 prijzen vertellen we a.s. donderdag.

 

De Uilenhof doet elk jaar mee met de Kangoeroe wiskundewedstrijd waarbij miljoenen kinderen het wiskundig tegen elkaar opnemen. Tot voor kort was dat in Europees verband, tegenwoordig doen landen over de hele wereld mee. Op donderdag 20 maart was de grote dag en puzzelden op de Uilenhof 100 leerlingen mee. De puzzels zijn geen doorsneevragen zoals je ze in schoolboeken tegenkomt, maar ze gaan wel altijd over wiskunde en iedereen die wil meedoen, is welkom. Voor ons is de grootste prijs dat elk jaar heel veel leerlingen meedoen aan deze wiskundewedstrijd. Ook is het altijd geweldig om te zien dat leerlingen die het soms niet van zichzelf verwachten het erg goed doen. Natuurlijk is het altijd leuk om in de prijzen te vallen: vorig jaar was klas 3 van de Uilenhof zelfs de beste Nederland. Daar zijn we altijd trots op! Proficiat!

Alle deelnemers krijgen een certificaat met hun score. Verder krijgt elke deelnemer een kortingsbon van Boerhave, een boekje en een puzzel. Voor de top 3 van elke leerjaar zijn er nog extra prijzen, en wie een 1e prijs wint van zijn leerjaar krijgt ook een beker en een heerlijke doos van Guylian vol met de lekkerste Belgische bonbons.

Alle deelnemers bedankt voor het meedoen, het was heel leuk om zo met wiskunde aan de gang te zijn. Volgend jaar doen we zeker weer mee. Bekijk de foto's.