4 oktober 2016

Opening vernieuwde mediatheek

Dinsdag 4 oktober was het zover, de heer van Horssen, directeur van de Uilenhof, opende samen met leerlingen van de leerlingenraad, een geheel vernieuwde mediatheek. Wekenlang is er heel hard gewerkt door ontwerpers, bouwvakkers, schilders, medewerkers en vrijwilligers. Allemaal hebben zij hun steentje bijgedragen en het resultaat mag er dan ook zijn.

Volgens Frans Kortjens van leverancier Heutink projectinrichting is er een huiselijke, vriendelijke sfeer gecreëerd, iets wat geheel aansluit bij de visie van de school. Hij merkte vooral de warmte en openheid op, waarmee gesproken werd en heeft gezocht naar balans tussen huiselijke uitstraling en verschillende functionaliteiten.

In het midden staat de balie, mooi centraal met duidelijke zichtlijnen en loopzone’s naar de verschillende gebieden zoals: lezen, schrijven, stilteplekken, loungen en ict voorzieningen.
In de ene hoek is gekozen voor het ICT deel met de pc’s. Voor de speelsheid en variatie is er een combinatie gemaakt van bartafels met krukken en lage tafels met stoelen. De keuze voor hoog en laag zitten maakt dit gebied aantrekkelijk. Aan de andere kant staat een boekenwand met bibliotheekladder. De boekenwand geeft de grandeur een warme bibliotheek herenhuissfeer. Hoog tegen het plafond zijn in een stramien ronde lampenkappen geplaatst en geven het geheel een huiselijke sfeer.

De Uilenhof is bijna een jaar geleden het denkproces opgestart om diverse kleine aanpassingen te doen om het gebouw verder te optimaliseren voor ons toekomstbestendig onderwijs. Met het vernieuwde schoolplein en de aanpassingen van de mediatheek is de eerste fase gerealiseerd. Intussen is de planvorming voor fase 2 ook in volle gang. In de loop van dit schooljaar hoopt de school het schoolplein aan te passen en een aantal lokalen i.v.m. de invoering van het nieuwe vak Dienstverlening & Producten. “Beweging in de school houden is altijd goed”, aldus de enthousiaste directeur die vandaag met trots het lintje liet doorknippen door Ilona en Esmee, twee van zijn leerlingen.