26 september 2019

Opening vernieuwde Mens & Maatschappij-vleugel

Op dinsdag 24 september is op de Uilenhof de geheel vernieuwde Mens & Maatschappij-vleugel geopend.

(Oud) directeur Alexander van Horssen en de nieuwe directeur Adri Hoekstra openden de nieuwe vleugel, geassisteerd door een aantal leerlingen. De vleugel is helemaal verbouwd en opnieuw ingericht om zo toekomstgericht en persoonlijk onderwijs in een eigentijdse setting te kunnen geven.

Met de verbouwingen zijn diverse verbeteringen doorgevoerd en is het pand uitgerust met eigentijds onderwijsinnovaties. Zo hangen in alle lokalen digitale schoolborden en zijn de ICT-voorzieningen verder gemoderniseerd. In de flexibele leer-en instructieruimten kunnen de docenten de leerlingen optimaal ondersteunen in hun leerproces. De ruimte nodigt uit tot het samenwerkend leren. 100 laptops en 4 slimme schermen zijn geïntegreerd in de lesomgeving. Bijzonder zijn de zelf vormgegeven doeken (zie foto) die de doorlopende leerlijn verbeelden zoals die door de VN is omschreven waar het gaat over Burgerschap en maatschappelijke vorming.

De Uilenhof heeft de laatste jaren al heel wat aanpassingen gedaan om het gebouw zo aan te passen, dat de visie van de Uilenhof écht vertaald kan worden naar het handelen in de klas.

Het was ook de dag dat er officieel afscheid genomen werd van directeur Alexander van Horssen, die met ingang van het nieuwe schooljaar in Ede als directeur is begonnen op CSG. Het Streek. Hij heeft het stokje overgedragen aan Adri Hoekstra, voorheen directeur van de Schans. “Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan de professionals op de Uilenhof. De onderwijsvisie en het flexrooster maken deze school tot een voorbeeld school in een grote regio. Diverse scholen komen bij ons kijken naar het onderwijs zoals wij dat hebben vormgegeven.”

Zie via deze link het persbericht.