12 januari 2015

Sporten op de pistes in Zoetermeer

Op donderdagmiddag 8 januari mochten we samen met drieëntwintig enthousiaste vierdejaars leerlingen richting de witte pistes van Snowworld in Zoetermeer. Iedere week mogen de leerlingen kiezen uit vier verschillende sporten en deze week stond ook skiën/ snowboarden op het programma.

Om half drie stapten we met een hoop regen in de auto’s om op weg te gaan richting Zoetermeer. Omgekleed met ski- snowboardschoenen aan gingen de leerlingen om vier uur de piste op, om voor sommige hun eerste wintersportervaring op te doen.
Sommige leerlingen mochten na wat voor skiën/ snowboarden zelf aan de slag gaan en andere gingen met de instructeurs mee om te oefenen hun eerste bochtjes te draaien.
De ene viel harder dan de andere, maar niemand gaf de moed op! En….. na anderhalf uur kon iedereen op zijn eigen manier gecontroleerd naar beneden komen om vervolgens snel weer de lift in te stappen voor een volgende afdaling.
Om zes uur stapten we moe maar voldaan de auto weer in om terug te kijken op een prachtige middag. Wellicht voor de één een opstap naar de eerste wintersportervaring en voor een ander een hoop spierpijn de day after.

Nieuwsgierig naar de belevingen? Kijk dan hier naar de foto’s die gemaakt zijn.