20 mei 2014

TOT klas doet mee aan pilot Eureka Cup

Afgelopen donderdag 15 mei heeft de Uilenhof TOT klas 1.5 de VDL-groep in Eindhoven bezocht in het kader van de kick-off dag voor de Eureka!Cup. Bij binnenkomst werd een film vertoond waarin alle activiteiten van VDL getoond werden. De leerlingen vonden dit heel interessant en kijken nu heel anders tegen gewone spullen aan.

Bijvoorbeeld; als je in een willekeurige straat loopt is bijna alles gemaakt en gelinkt aan de VDL-groep. 

Na de film mochten we een kijkje nemen in de 'showroom' van het hoofdkantoor waar ze allerlei VDL producten laten zien. Hier kregen de leerlingen een goed inzicht in wat de VDL-groep allemaal ontwerpt en momenteel in ontwikkeling heeft. Dit varieerde van een lichtgewicht buggy tot en met een chips verpakkingsmachine en allerhande medische apparatuur waaronder de scanner die tijdens operaties het lichaam kan scannen om te zien of de chirurg alle kankercellen uit het lichaam heeft gehaald. Aansluitend mochten we de echte werkvloer op en zagen we de opbouw van een bus in al haar facetten. Tijdens deze dag kregen de leerlingen veel inzicht in hun Eureka!Cup opdracht in samenwerking met de VDL-groep.

 

Klas 1.5 gaat de komende zeven weken hard aan het werk om een bibliotheekbus te ontwerpen. Het ontwerp gaat in het bijzonder om de binnenkant van de bus. De klas wordt in groepen verdeeld en het winnende groepje mag op de afsluitende/ finale dag hun ontwerp presenteren bij de TU-Eindhoven. Op dit moment staat er een foto van onze leerlingen op de site van Eureka!Cup site waar ook nog extra informatie te verkrijgen is.  www.eurekacup.nl

 

Klik hier voor de foto's