23 november 2017

Uilenhof opent nieuw domein Vorming en Vaardigheden

Op woensdag 22 november heeft op de Uilenhof in Gorinchem de officiƫle opening van het gloednieuwe domein Vorming en Vaardigheden plaatsgevonden.

In een aantal maanden tijd zijn drie traditionele vaklokalen omgetoverd tot de nieuwste voorzieningen die nodig zijn rondom de invoering van het vernieuwd vmbo. De Uilenhof biedt sinds dit schooljaar het praktijkvak Dienstverlening en Producten aan in de bovenbouw van het vmbo. Dit vak is onderdeel van de leerlijn vorming en vaardigheden die al in de brugklas start met een uitgebreid vaardighedenprogramma. Onder de naam Skills zijn leerlingen enkele uren in de week bezig zichzelf vaardig te maken in een tiental vaardigheden die passen bij deze tijd.

De prachtige nieuwe voorzieningen bestaan uit twee grote lokalen voorzien van nieuwe computers, werkplekken, smartboards en een eiland in het midden waar een nieuwe keuken is geplaatst en een printereiland. In bijzijn van de ouderraad, leerlingenraad, personeelsleden en diverse bouwbedrijven mocht Iris namens de leerlingenraad het lintje doorknippen.