15 mei 2014

WK-winnaars Kempo gehuldigd in Lingewaal

LINGEWAAL•  Savannah van Delft (klas 3.1) is woensdag gehuldigd in het gemeentehuis in Asperen vanwege haar goede prestaties op het wereldkampioenschap Kempo in Boedapest.

Savannah kreeg van burgemeester Van Ruijven – Van Leeuwen een cadeaubon en een bos bloemen. Savannah traint bij de Gorinchemse vereniging Kuen Way. Kempo is een verzamelnaam voor vechtkunsten en is van oorsprong ontworpen door de Shaolin monniken in China.

Savannah van Delft (15) deed mee aan het onderdeel Fighting. Savannah haalde de eerste plaats bij de discipline 'semi-contact' en werd wereledkampioen in de leeftijdscategorie 14 tot 16 jaar. 

Zenuwen
Savannah had vooraf niet zoveel last van zenuwen. Savannah: “Ik denk bij mezelf: ik doe wat ik altijd doe en ga er gewoon voor.”

Weerbaarheid
Patrick Lariccia van Kuen Way legt uit wat de vechtsport Kempo inhoudt: “Het draait om weerbaarheid en zelfvertrouwen." Het is een vorm van zelfverdediging en de kinderen leren er discipline te ontwikkelen. Ze trainen normaal gesproken twee keer in de week, maar richting de wedstrijden van het NK en nu het WK trainen we vaker. Mijn medetrainer Simon van Puffelen en ik zijn trots dat alle deelnemers van onze vereniging een medaille hebben gehaald. Dat is nog nooit eerder voorgekomen!”

NK
Savannah had zich geplaatst voor het wk door haar goede prestaties bij de Nederlandse Kampioenschappen. Deze bestaan uit twee onderdelen; Traditional en Fighting. Word je als deelnemer 1e of 2e op het NK, dan ben je gekwalificeerd, en mag je mee met het Nederlandse Kempo team naar het WK.