Over onze school

De Uilenhof is een kleinschalige, open christelijke school, nabij het centrum van Gorinchem. Onze school kent een groot voedingsgebied, heeft ca. 500 leerlingen en er werken ongeveer 65 medewerkers.

De unieke kracht van de Uilenhof

De unieke kracht van de Uilenhof

Wij willen naar onszelf kijken als een grote familie en zien ook graag voor ons dat anderen dat doen. Bij de Uilenhof kennen we elkaar en worden we gekend. Of je nu leerling bent, ouder/verzorger, medewerker, buurtbewoner of een andere relatie met ons hebt. Iedereen doet ertoe.
Ons familiedenken komt niet zomaar ergens vandaan. Wij geloven, vanuit het perspectief van de Bijbel, dat iedereen in relatie tot God en tot elkaar mag ontdekken wie hij/zij is, dat we waardevol en uniek zijn. Het streven naar familiebanden die goed, positief, kwetsbaar en open zijn, zorgt ervoor dat de Uilenhof al jarenlang een thuis is voor veel leerlingen.
Als je ervoor kiest om je medemens te zien als je familie, ga je bewust, onvoorwaardelijk, helpend en gunnend met de ander om. Wij steken (on)bewust veel tijd in het leren kennen van elkaar. Wij willen weten wie de ander is, waar hij/zij goed in is en verder in kan groeien. Binnen onze kleinschaligheid, een groot voordeel, denken we in relaties en niet in posities. Vanuit ieders verantwoordelijkheid bouwen we aan een familieband voor het leven!