Over onze school

De Uilenhof is een kleinschalige, open christelijke school, nabij het centrum van Gorinchem. Onze school kent een groot voedingsgebied, heeft ca. 410 leerlingen en er werken ongeveer 56 medewerkers.

De unieke kracht van de Uilenhof

De unieke kracht van de Uilenhof

Wij hebben andere idee├źn over lestijden, lesinhoud en de manier waarop een les wordt ingedeeld. Wij werken met het flexmodel en het flexrooster.
Samen met jou werken we in de vaklessen en in de flexuren aan jouw opleiding en ontwikkeling. We zoeken samen naar wat jij nodig hebt om succesvol te zijn op school en wat je nodig hebt om je goed te ontwikkelen. Dat doen we in de lessen door de manier waarop we werken. Door veel in teams samen te werken leer je de vaardigheden die je later nodig hebt en je verder helpen op een vervolgopleiding.

We kunnen dit doen omdat we een school zijn waar we door familie-ogen kijken. Dat betekent dat we ons handelen en de begeleiding die we geven, afstemmen op wie jij bent en wat jij nodig hebt. Als je ervoor kiest je medemens te zien als je familie, ga je bewust, onvoorwaardelijk, helpend en gunnend met de ander om. We steken daarom veel tijd in het leren kennen van elkaar.

Wij geloven, vanuit het perspectief van de Bijbel, dat iedereen in relatie tot God en elkaar mag ontdekken wie hij/ zij is en dat je waardevol en uniek bent.